Kettlebell használati módok

  A kettlebell önmagában egy darab vas amit sokféleképpen lehet használni. Például 32 kg-tól fölfelé első osztályú a húsvéti sonka lapítására. Az ennél kissebbek ajtótámasztónak is megfelelnek. Sőt! Itt Miskolcon megtörtént, hogy a padláson talált szovjet bellel betont próbáltak törni. Hiába a szovjet acél..... Ezeknél azonban sokkal jobb felhasználási módok is vannak. Én 3 fő rendszert különböztetek meg.

  1. Zsonglőr változat

  Ez a leglátványosabb felhasználási mód. Oroszban szoktak versenyeket is rendezni.

  Itt egy orosz videó róla. Akit érdekel a téma, Nekik tudom ajánlani a Ruszics videót, az Arcofamily bemutatóját, Sergey Derevenets youtube csatornáját és az ukrán népi csapatot.

  2. Sport változat

  Egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte ez a felhasználási mód.

  A következő versenyszámok szerepelnek a versenyeken.

  Férfiak: Klasszikus biatlon (Lökés+szakítás) és/vagy hosszú ciklus 

  Hölgyek: Nagy versenyeken csak szakítás van. Bár egyre erősebbek azok a vélemények, hogy egy mások szerint kettő bellel lökés is legyen számukra.

  Akit érdekel a téma Nekik tudom ajánlani a versenysport minősítési szintjeiről szóló cikket.

  3. Strongfirst rendszer

  Első körben ezt szoktam ajánlani. A kezdő kurzus során -amelynek hossza egyéntől, sportolói múlttól stb. függően 8-16 alkalom- az alapgyakorlatok elsajátítására kerül sor. Ezek a következők:

  -swing

  -felvétel és katonai nyomás

  -török felállás

  -szakítás

  -goblet guggolás

  A kezdő kurzus után lehetőség van a haladó technikák elsajátítására - lökés, bent press, egylábas guggolás, taktikai húzódzkodás.